kamperen met de baby

Kamperen met baby

Camping Ervaringen

30 november 2021

Kamperen met de baby

Overweeg jij met de baby te kamperen? Daar komt heel wat bij kijken! Om het je wat makkelijker te maken heeft Kai in de onderstaande video een aantal handige tips voor jou! Wil je toch wat uitgebreidere informatie over de 5 tips van Kai? Lees dan deze blog!

In de video en in deze blog bespreken we de top 5 tips die je gaan helpen jouw vakantie samen met je baby een stukje makkelijker te maken. Door je goed voor te bereiden op de vakantie zul je tegen minder problemen aanlopen waardoor je meer kunt genieten van je vakantie en je gezin.
 
De eerste tip die wij je meegeven is de plaats waar je op een camping gaat staan en op welke camping je gaat staan. Een plaats met schaduw heeft bijvoorbeeld veel voordelen. Een baby is nog erg gevoelig voor zon dus hier moet je wel rekening mee houden. Sta je op een zonnige plek is het van belang om zelf schadus te creeëren waar de baby slaapt of speelt. 
 
De keuze van de camping is ook van belang. Heb jij een echt kruipend boefje? Dan is het fijn dat er nergens auto's op de camping rijden en daarnaast is het slim om niet bij een bos te gaan kamperen aangezien je dan teken gevaar hebt. Maar dit heb je overigens ook in het hoge gras. Belangrijk is als je toch in de buurt van een bos kampeerd om de baby en jezelf iedere avond even te checken op teken. 
 
Op de camping is het fijn als er een wasmachine is. Baby's spugen nog wel eens over je kleding heen en op een camping word je al sneller vies dan in huis. Dan is het fijn als er een mogelijkheid is om te wassen. Ook is het fijn als de papy nog pap krijgt dat er iets is waar je dit in kan opwarmen. Je kunt natuurlijk zelf ook ene magnetron meenemen. Maar als je met een tentje gaat is het toch fijn als er al een magnetron aanwezig is in bijvoorbeeld het sanitair gebouw. 
 
De tweede tip is voor de mensen met avontuurlijke baby's, maar ook voor de mensen met minder avontuurlijke baby's want op de camping zijn veel andere invloeden waardoor je baby zich misschien ook wat anders gaat gedragen. De tip die bij avontuurlijke baby's past is om een slotje aan de rits te doen of een belletje. Met het slotje kan de baby neit op avontuur gaan als je midden in de nacht lekker aan het slapen bent, of tijdens het middag dutje en je let even niet op. Gebruik je een belletje dan zal je meteen horen as je baby er van door gaat en kan je de plannen van je baby snel wijzigen. Niets is enger dan wakker worden en erachter komen dat je kindje er niet meer is. 
 
De derde tip gaat over nieuwe indrukken. Nieuwe indrukken zijn goed voor een baby en hier leert de baby van. Maar te veel nieuwe invloeden kan de baby oncomfortabel maken en dit lijd tot een baby met stres. Daarom is het belangrijk dat je de baby alvast laat wennen. Zet thuis een keer de tent op en ga er lekker in spelen met je kindje. Of logeer er zelfs al een of meerdere nachtjes in. Slaapt je baby op de camping in een ander bedje? Laat de baby hier thuis dan ook een paar keer in slapen. Zo oefen je samen met de baby nieuwe dingen en worden ze langzaam normaal. 
 
De vierde tip is dat als je normaal op vakantie gaat ben je gewend om het ene naar het andere te plannen. je wilt overigens veel gaan ontdekken op de plek waar je op vakantie gaat. Met een baby kunnen die plannen nog wel eens anders lopen. Baby's zijn niet gewend om zoveel te ondernemen daarom is het goed om van dag tot dag te kijken wat je gaat ondernemen en hierbij ook goed naar de baby te luisteren. is de baby alleen maar aan het slapen tijdens jullie wandeling door het dorpje dan is het geen probleem. Maar als de baby veel van streek raakt tijdens de activiteiten is het slim om het wat rustiger aan te doen. Voor een baby is een uurtje bij het zwembad al een grote stap. 
 
En dan zijn we aangekomen bij de vijfde en allerlaatste tip. En dat gaat natuurlijk over nachtrust. Dit is niet alleen voor jou erg belangrijk maar vooral ook voor de baby. Daarom is het verstandig om muggennetten te halen tegen insecten. Want een baby met muggenbulten, geloof me daar word je niet vrolijk van. Daarnaast kan het op de camping snachts flink afkoelen. Zorg daarom voor extra dekens en warme kleding, zo raken jij en je kindje niet onderkoelt. En als laatste is het slim om snachts een potje of iets anders te gebruiken om in te plassen, dan hoef je niet ver weg en kan je gewoon bij je baby blijven. Dit is ook fijn als je kindje al op het potje plast. Dat voorkomt dat je door de kou heen moet naar de wc. 
 
En dat waren alweer de laatste tips. Wil jij meer weten over kamperen in het algemeen? Bekijk dan onze andere Blogs. Wil je meer video's bekijken over kamperen? Bekijk dan ons kanaal. En ben jij benieuwd naar verschillende campings? Bekijk dan de website van de Oostappen groep eens.  
 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden