Kamperen in de winter

Kamperen in de winter

Camping Ervaringen

29 november 2021

Kamperen in de winter - 5 Tips

In de onderstaande video vertellen wij jou meer over kamperen in de winter. Wil je meer informatie over kamperen in de winter? Lees dan deze blog over verschillende tips om te overleven tijdens het kamperen in de winter! Lees je mee?

In deze blog bespreken we allemaal handige tips die je kunt gebruiken tijdens het kamperen in de winter het zijn de tips uit de video maar dan ietjes uitgebreider. Wil jij graag wat uitgebreidere informatie naar aanleiding van de video? Lees dan deze blog.
 
De video bestaat uit een top 5 van tips als je gaat kamperen in de winter. Kai legt met liefde uit waarom dit de top 5 is en waar je het voor nodig hebt. 
De eerste tip voor kamperen in de winter is dat je een goede tent moet kiezen met het juiste zeil. Het is belangrijk dat je kiest voor een polyester of nylon tent doek. Dit is super licht en lekker glad waardoor sneeuw en drubbels er gemakkelijk vanaf glijden. Daarnaast nemen deze stoffen geen vocht op waardoor je tent niet nat wordt en als je gaat slapen is er geen condens aan de binnenkant waardoor je door de druppeltjes nat gemaakt wordt. Het is wel belangrijk om de tent goed te ventileren, anders is er nog steeds kans dat er toch condens druppeltjes ontstaan. En door druppels in je tent wakker worden, dat wil je niet!
 
De tweede tip gaat over haringen. Haringen bestaan in allerlei soorten en maten. Voor de winter heb je speciale haringen zodat je tent goed blijft staan. Je hebt:
- Stalen haringen
- Spijker haringen
- Schroef haringen
En speciaal voor als er sneeuw ligt heb je sneeuw haringen. Normale haringen zullen ook wel kunnen in de winter, maar je moet er rekening mee houden dat de grond een stuk harder zal zijn waardoor het toch makkelijker gaat met bovenstaande haringen. 
 
De derde tip gaat over kachels. Kachels kunnen heerlijk zijn voor in een warme tent. Het is wel belangrijk dat je dan een ruime tent hebt anders is het gevaarlijk om een kachel in de tent te hebben. Je kunt kiezen uit verschillende kachels die electrisch zijn of op vloeistof gaan. Door een kachel te gebruiken zal je snachts goed kunnen slapen en niet wakker blijven van de kou. Ook helpt het tegen het bevriezen van je shampoo of parfum. 
 
De vierde tip uit de video heeft betrekking op koken tijdens het kamperen in de winter. In de winter is het verstandig een gasstel met propaangas te gebruiken. Dit gas werkt het best met lage tempraturen. Butaangas werk bijvoorbeeld niet onder de 4 graden. Een andere optie is een benzine brander. Maar deze kan je niet binnen in de tent gebruiken dat is gevaarlijk. Wat volgens ons de leukste manier is om te gebruiken tijdens het kamperen is natuurlijk gewoon een kampvuurtje, een buitenkachel of vuurschaal.
 
De laatste tips uit de video is dat het belangrijk is dat je zelf warm blijft en vooral 's nachts. Dit doe je door veel te bewegen, warm te eten en te drinken. het is te adviseren om een dikke slaapmat te gebruiken met eventueel een isolerende deken eronder. Dat betekend dus geen luchtbed. Een luchtbed trekt kou aan en dat is echt het laatste wat je wilt. Voordat je gaat slapen kun je ook nog even warm gaan worden bij het kampvuur of een stukje rennen zoday je warm in je bed gaat. Ook heb je speciale slaapzakken voor extreme kouw. 
 
Ga jij kamperen in de winter? En weet jij niet wat je allemaal moet inpakken? Bekijk dan onze blog over de inpaklijst
 
 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden