Kamperen met de hond

Kamperen met de hond

Camping Ervaringen

2 december 2021

Kamperen met de hond | 5 spellen

Wanneer je de hond meeneemt op vakantie moet je wel zorgen dat de hond ook genoeg aandacht klrijgt. Doe je dit niet dan raakt je hond verveeld en verveelde honden zullen ze ook vervelend gedrag vertonen. Tijdens je vakantie zit je hier natuurlijk niet op te wachten. Daarom hebben wij voor jou een aantal super makkelijke spellen waarbij je de hond bezig houd en zelf ook een leuke tijd te hebben op vakantie zonder te veel verplichtingen. 

Bekijk hieronder de video of lees het blog over kamperen met de hond. 

 
In deze blog kan je lezen over vijf verschillende spelletjes die je samen met de hond kunt doen. Hierbij worden jullie allebei vermaakt! Kijk aan dat is handig, twee vliegen in een klap. 
 
Het eerste spel is Honds dobbelen. En met honds dobbelen is het de bedoeling dat je voor ieder nummer op de dobbelsteen een kunstje bedenkt. Bijvoorbeeld:
 
Nummer 1: Rollen
Nummer 2: Pootje
Nummer 3: Springen
Nummer 4: Rondje 
Nummer 5: Boks
Nummer 6: Dood
 
Kan jou hond niet zoveel kunstjes dan kun je deze altijd aanpassen in makkelijkere dingen, zoals:
- Zit
- Lig
-Rondje rennen om het veld
- etc.
 
Wees lekker creatief! En er is nog een voordeel want als je hondje nog niet zoveel comando's kent is dit een leuke vorm van oefenen. Probeer wel te belonen met koekjes. Daardoor zullen ze de oefeningen sneller onthouden.
 
Benodigdheden:
 • Beloningen
 
Het tweede spel is; Denk voor geschenk! En hierbij zegt de naam al een beetje wat het spelletje inhoud. Namelijk: De hond gaat nadenken en als hij of zij dit goed doet dan krijgt hij een beloning. De bedoeling tijdens dit spel is om allemaal koekjes te verstoppen, en de hond mag ze dan gaan zoeken. Als jouw hond aan de lijn moet, moet je wel zorgen dat het op plekken verstopt is waar de hond bij kan. Wel zal de hond met de lijn veel in de knoop raken als hij overal gaat zoeken en overal langs loopt. Als je de hond niet zoveel koekjes wilt geven kan je deze ook in kleine stukjes knippen en dan verstoppen. Zo kan je meer verstopplaatsen zoeken en krijgt je hondje niet 10 koekjes op een dag. 
 
Benodigdheden:
 • Beloningen
 
Het derde spel is een speurtocht voor de hond. Hier gaat wel wat voor werk inzitten. De bedoeling is dat je een route uitzet met opdrachten langs de weg. Dit kan je doen in de vorm van blaadjes die je met een punaise of een touwtje ophangt. De opdrachten kunnen verschillend zijn. Voorbeelden hiervan zijn als volgt:
 
1. Doe een dansje met de hond
2. laat de hond een pootje geven
3. Zoek in de buurt van dit kaartje een zakje met een koekje erin samen met de hond.
4. Laat de hond een kunstje doen.
5. Kijk niet onder de bekers, laat de hond snuffelen en tel tot drie. De beker waar de hond naar 3 seconden aan snuffelt wint en mag worden opgetilt. Ligt er iets onder? Dan mag de hond het hebben!
6. etc.
 
Als alles hangt kan je samen met de hond de route wandelen en de opdrachten uitvoerren. Je kunt de tocht zolang maken als jij zelf wilt. Je kunt vervolgens als je kinderen hebt ook hun vermaken door ze te laten rondlopen met de hond. Of je laat het ook door de kinderen maken. Dan hou je ook nog de kinderen bezig en heb je weer twee vliegen in een klap! Zo makkelijk kan het gaan. 
 
Benodigdheden:
 • Papier;
 • beloning voor de hond;
 • stiften;
 • touw of punaises ;
 • eventueel materiaal voor de opdrachten.
 
Het vierde spelletje dat je kunt gebruiken als je met de hond gaat kamperen is puzzelen. Nu denk je vast ja daaag, mijn puzzelstukjes geef ik niet aan de hond! Dan eet hij alles op! Maar dat hoeft ook niet. Puzzelen met de hond gaat op een hele andere manier. Je hoeft hier alleen iets kleins voor voor te bereiden, namelijk:
 
Je doet in een doosje een koekje, vervolgens vouw je een theedoek om het doosje heen. En dan is het nu tijd voor de hond om het koekje te bemachtigen. Zorg er wel voor dat je een oud doosje gebruikt want dit doosje kan je daarna hoogswaarschijnlijk niet meer gebruiken voor het dagelijks gebruik.
 
Benodigdheden:
 • Beloning;
 • theedoek;
 • oud doosje.

Dan zijn we alweer bij het allerlaatste spel aangekomen! En dit is niet zomaar een spel, maar een echte klassieker! Het spel heet raad de juiste beker en hierbij heb 3 bekers die op een rijtje bij elkaar staan met ieder een koekje eronder. Maar er is een beker met 3 koekjes. Je verwisseld de bekers en je hond kijkt oplettend mee. Vervolgens mag de hond een beker uitkiezen. De beloning die eronder ligt mag de hond hebben. Dit kan je spelen tot je er geen zin meer in hebt. Ook hier kan je de beloning eventueel in stukjes knippen en stukjes onder de bekers leggen. Ook kan je varieren met wat je onder de bekers legt. Je kunt dus zelf kiezen hoe je het spel speelt met de hond en wees een beetje creatief met de beloningen. 

Benodigdheden:

 • Bekers;
 • beloningen;
 • creativiteit.

Dat was alweer het laatste spel in deze blog. Vond je dit een leuke blog? Lees dan onze andere blogs hier en bekijk ook onze bovenstaande video! Ben jij opzoek naar leuke vakantieparken en wil jij een goede keuze kunnen maken doormiddel van een ranking en reviews? Bekijk dan onze homepage!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden